Yunanistan’a seyahat ediyorsanız, bu takip etmesi kolay rehber size vizenizi birkaç basit adımda nasıl alacağınızı gösterecektir. Ayrıca, Yunanistan vize başvurunuza başlamadan önce göz önünde bulundurmanız gereken tüm farklı seçenekleri ele alacağız ve Türk vatandaşlarına sunulan farklı vize türleri konusunda size yol göstereceğiz. Son olarak, Yunanistan’a seyahat eden pek çok gezginin sahip olma eğiliminde olduğu bazı soruları yanıtlayacağız.
Bu gönderide şunlara bakacağız:
- Farklı vizeler farklı ek belgeler gerektirdiğinden, başvurmanız gereken Yunanistan vizesi türü.
- Yunanistan vizeniz için nereye ve ne zaman başvurmanız gerekir?
- Yunanistan vize başvurunuz için nasıl randevu alınır?
- Yunanistan vizeniz için başvuru formunu nasıl doldurursunuz?
- Vize başvuru süreci için ihtiyacınız olacak belgeler nelerdir?
- Yunanistan vize başvurunuz nasıl yapılır?
O halde başlayalım…
Yunanistan Schengen Vizesi Nedir?
Yunanistan Schengen Vizesi, Avrupa’yı ve Schengen Bölgesini keşfetmek için en popüler vizelerden biridir. Yolcuların, her ülke için vize almadan tüm Schengen üye ülkeleri arasında seyahat etmelerine olanak tanır.
Yunanistan Schengen Vizesi ile aşağıdaki Schengen ülkelerini ziyaret edebilirsiniz: Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, Yunanistan, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta , Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, İsveç ve İsviçre.
Yunanistan Schengen Vizesi ile ne yapabilirim?
- Turizm ve aile veya arkadaşları ziyaret etmek için Yunanistan’ı ve diğer Schengen ülkelerini ziyaret edin.
- İş toplantılarına, konferanslara veya diğer ticari faaliyetlere katılın.
- Kısa bir eğlence kursu yapın veya spor yapın.
Yunanistan Schengen Vizesi ile ne yapamam?
- Ücretli iş yapmak.
- Tıbbi tedavi almak.
- Uzun bir süre çalışmak veya staj yapmak.
Yunanistan Vize Türleri
Yunanistan vize türleri şunlardır:
- Kısa süreli Schengen Vizesi: Bu vize, Yunanistan dahil Schengen ülkelerine kısa süreli seyahatler için verilir. 90 güne kadar kalış süresi için geçerlidir.
- Uzun Süreli Ulusal Vize: Bu vize, Yunanistan’da uzun süreli kalışlar için verilir. Öğrenci, iş veya aile ziyareti gibi sebeplerle verilebilir.
- Transit Vizesi: Bu vize, Yunanistan üzerinden transit geçiş yapmak isteyen yolcular için verilir.
- İş Vizesi: Yunanistan’da çalışmak isteyen yabancı uyruklular için verilir.
- Öğrenci Vizesi: Yunanistan’da eğitim görmek isteyen öğrenciler için verilir.
Başvuru süreci ve gereklilikleri vize türüne göre değişebilir. Vize başvuruları Yunanistan’ın Türkiye’de ki konsoloslukları veya büyükelçilikleri aracılığıyla yapılabilir.
Yunanistan Schengen Vizesi Başvuru Adımları
- Gerekli tüm belgeleri hazırlayın.
- Vize başvuru formunda vize türünü belirlemek için seyahat nedeni seçiniz.
- Yunanistan veya Schengen bölgesine gereken giriş sayısına karar verin.
- Başvuru formunu doldurun.
Başvuru sahipleri bir çevrimiçi başvuru formunu indirebilir, doldurabilir ve yazdırabilir . Basılı kopyaları Yunanistan Konsolosluğuna veya vize işleme merkezine gönderin.
- Mümkünse bir vize randevusu ayarlayın.
Başvuruyu yapmak için en yakın Yunanistan Konsolosluğu veya vize merkezinde şahsen randevu alınmasını gerekir.
- Yunanistan Schengen vize başvurunuzu gönderin.
Not: Başvurular, seyahat tarihinden en az 15 gün önce, ancak seyahat tarihinden en az 6 ay önce yapılmalıdır. Genel olarak, başvurular şahsen Yunanistan Konsolosluğuna veya vize işlem merkezine yapılmalıdır.
Başvuru sahiplerinden parmak izlerini (biyometrik veriler) sunmaları istenecektir. 12 yaşın altındaki çocuklar biyometrik veri toplama işleminden muaftır, ancak 5 yaş ve üstü için yüz fotoğrafı çekimi zorunludur. Adaylardan ayrıca seyahatleriyle ilgili bir görüşme için başka bir tarihte tekrar gelmeleri istenebilir.
- Vize başvuru ücretini ödeyin.
Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Hangi belgeleri göndermeniz gerektiğini öğrenmek için zaman harcamak iyi bir fikirdir. Belgelerin asılları kadar fotokopilerini de hazırlamalısınız, onu da yapmayı unutmayın!
Belgeler şunları içerir:
- Vize başvuru formu. Doldurulmuş ve imzalanmış
- İki yeni fotoğraf
- Türkiye’ye dönüş tarihinden itibaren en az üç ay geçerli, son on (10) yıl içinde düzenlenmiş en az iki boş sayfaya sahip olmalıdır. Kimlik sayfasının 1 kopyası ve tüm vize sayfalarının 1 kopyası
- Ziyaretin ayrıntılarını açıklayan Ön Yazı
- Seyahat sağlık sigortası kanıtı. Verilen vizenin tüm geçerliliği boyunca tüm Schengen ülkelerinde geçerli olan tıbbi masraflar ve tıbbi geri dönüş için minimum 30.000 EURO teminat
- Uçak bileti veya gidiş-dönüş havayolu rezervasyonunun kopyası
- Mali imkanların kanıtı. Maaş bordroları ve banka hesap özetleri
- Çalışan, serbest meslek sahibi, işsiz veya emekli olup olmadığına dair çalışma durumunun kanıtı
- Otel rezervasyonu veya diğer konaklama belgeleri
- Sponsorluk kanıtı (varsa)
- Davet mektubu (varsa)
Yunanistan Vizesi İçin Nereye Başvurulur?
Yunanistan’a Schengen vizesi başvuruları, bir Yunan Konsolosluğuna/Büyükelçiliğine veya Yunanistan ile ilişkisi olan bir vize başvuru merkezine yapılmalıdır. Başvurunuzu Türkiye’de yapmanız gerekecektir.
Yunanistan Vizesi İşlem Süresi
Yunanistan vize başvurusunun işlenmesi için geçen süre, giriş türü, elçilikteki başvuruların hacmi ve benzeri gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Başvurunuz normal şartlarda 15 iş günü içerisinde işleme alınacaktır. Bazı durumlarda 30 günü bile bulabilir. Belirsizlik nedeniyle, izin için çok önceden başvurmanız önerilir. Ancak seyahat tarihinden en fazla 3 ay önce.
Yunanistan Schengen Vizesi İle Ülkede Ne Kadar Süre Kalabilirim?
Yunanistan ve Schengen bölgesi 90 güne kadar süre ile ziyaret edilebilir. Toplam 90 günü aşmadığınız sürece Schengen ülkeleri arasında seyahat edebilirsiniz. Çok girişli vizeler 180 günden beş yıla kadar verilebilir. Oturma izinleri veya uzun süreli kalışlar için Yunanistan vizesi gibi diğer Yunanistan Vize gereklilikleri hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.
Yunanistan Vize Ücretleri
Schengen vizesine başvurmak için her başvuranın ödemesi gereken geri ödemesiz zorunlu bir vize ücreti vardır. Yunanistan Schengen vizesi için geçerli tavan fiyat aşağıdadır:
- Yetişkinler: 80 Euro
- 6-12 yaş arası çocuk: 40 Euro
- 6 yaşından küçük çocuklar: ÜCRETSİZ
- Diplomatik ve hizmet pasaportu sahipleri: ÜCRETSİZ
Yunanistan Schengen Vizesi için Uygunluk
Başvuruya başlamadan önce uygunluğunuzu kontrol etmelisiniz. Aşağıdaki koşulları sağladığınızdan emin olarak kontrol edebilirsiniz:
- Başvuru yaparken Türkiye’de yaşıyor olmalısınız. Herhangi bir yabancı ülkede oturma izninde ikamet ediyorsanız, ilgili ülkeden başvuruda bulunabilirsiniz.
- Geçerli bir pasaporta sahip olmalısınız.
- Ülkede kalışınızı desteklemek için yeterli paraya sahip olmalısınız.
- Sadece aşağıdaki durumlarda izin başvurusunda bulunmalısınız:
- Yunanistan tek varış noktanız veya
- Yunanistan, birden fazla Schengen varış noktanızdan biridir, bu durumda zamanınızın çoğunu burada geçireceksiniz veya,
- Yunanistan giriş limanınızdır.
Yunanistan Vizesine Sahip Olduğunuzda
Yunanistan vizesini aldıktan sonra keyifli bir seyahat deneyimi yaşamanız için aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz.
- Vize etiketinde belirtilen son kullanma tarihini, süresini ve giriş sayısını takip edin.
- Düzenlenme tarihinden itibaren 6 ay içinde Yunanistan’a seyahat ettiğinizden emin olun. Bu noktadan sonra izin geçersiz olacaktır.
- Ülkedeyken, seyahat belgelerinizin bir kopyasını yanınızda taşıyın. Ayrıca, orijinal belgeleri güvende tuttuğunuzdan emin olun, çünkü bunu kaybetmek olumsuz durumlara yol açabilir.
- Turist izniniz varken, iş faaliyetlerine katılmanıza izin verilmez. Ancak, Schengen kısa vadeli kategorisine giren diğer faaliyetlere katılmanıza izin verilir.
- Bunun bir Schengen türü olması nedeniyle, herhangi bir Schengen ülkesini ziyaret etmenize izin verilir. Ancak, Sınırlı Bölgesel Geçerlilik (LTV) türünü alırsanız, yalnızca etiketinizde listelenen ülkeleri ziyaret edebilirsiniz.