Kim Slovenya’yı ziyaret etmek istemez? Bu kadar çok kültür ve çeşitliliğe sahip bu seyahat destinasyonuna hayran kalacaksınız. Ancak, Slovenya vize şartlarını yerine getirmelisiniz. Slovenya vize süreci kafa karıştırıcı olabilir. Slovenya vizesine nasıl başvuracağınızı bilmiyorsanız, Slovenya vize başvurunuz reddedilebilir.
Bizler kusursuz Slovenya vize hizmetleri sunuyoruz ve Slovenya vize başvurunuzun mümkün olan en kısa sürede işleme alınmasını sağlayacağız. Slovenya turist vizesi veya Slovenya iş vizesi ile Slovenya’yı ziyaret etmek ve giriş yapmak için Schengen vizesine başvurmanız gerekir.
Bu yazıda Slovenya vizesi için gereken evraklar, Slovenya Vizesi nasıl alınır, Slovenya Vizesinin maliyeti ve Slovenya vizesine ne zaman başvuru yapılacağı gibi konular detaylı incelenecektir. Lütfen okumaya devam edin.

Slovenya Schengen Vizesi Nedir?


Slovenya Schengen vizesi, yabancı vatandaşların Schengen bölgesindeki herhangi bir ülkeyi turistik veya ticari amaçlarla ziyaret etmesine izin veren C tipi kısa süreli bir vizedir. Bu, Avrupa Birliği’ndeki en yaygın vize türüdür.
Schengen bölgesi ülkeleri şunlardır: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre.

Slovenya Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar


Slovenya Schengen vize başvurusu için belgeler tamamlanmalı ve İngilizce veya Slovenceye tercüme edilmelidir.
1. Geçerli pasaport
– En az 2 boş sayfa
– Başvuranın imzası ile
– 10 yaşından büyük olmamak
– Talep edilen vizenin sona ermesinden sonra en az 3 ay geçerlidir.
– Varsa önceki pasaport
2. Pasaport boyutlu fotoğraflar
– Düz beyaz arka plan
– Son 6 ay içinde çekilmiş
– Görünür ve net yüz ifadesiyle öne bakan
3. Doldurulmuş başvuru formu
4. Biyometrik veriler (Parmak izleri)
5. Vize ücreti
6. Seyahat Programı veya planı
7. İkamet edilen ülkeye dönüş kanıtı veya başka bir ülkeye gidiş bileti
8. Mali imkanların kanıtı (son 3 aylık döneme ait banka hesap özetleri, kişisel mülkler ve/veya diğer varlıklar)
9. Konaklama kanıtı
10. Seyahat sağlık sigortası
– Tüm vize süresi boyunca geçerlidir
– Tüm Schengen ülkelerinde geçerlidir
– Minimum 30.000 EUR teminat satın alınmalıdır
11. İstihdam mektubu

Slovenya Schengen Vizesine Nasıl Başvurabilirim?


Slovenya vizesine başvurmak için elçilikten randevu almanız gerekecektir.
1. Randevunuzu Alın
Büyükelçilik, konsolosluk veya vize başvuru merkezinden randevu almanız gerekecektir. Ancak, zamanınız kısıtlıysa veya hangi konsolosluğa başvuracağınızdan emin değilseniz veya bunu kendiniz nasıl yapacağınız konusunda hiçbir fikriniz yoksa endişelenmeyin, sizin için randevu alacağız!
Vize randevusu almak Slovenya Konsolosluğunun çevrimiçi portalını ziyaret edin. Randevu detaylarını, başvurduğunuz vizeyi, randevu almak istediğiniz konsolosluğu seçin ve ödemeyi yapın. Randevu onayını e-postayla alın.
2. Başvuru Formunu Doldurun
3. Belgelerinizi Hazırlayın
Başvurmadan önce, vize başvurunuzla birlikte hangi belgeleri sunmanız gerektiğini bilmelisiniz. Belge listesini yukarı bölümde listeledik inceleyebilirsiniz. Belgelerinizi hazırlamaya başlamadan önce gereksinimleri tanımak için zaman ayırın çünkü bunlar seyahatinizin amacına göre değişir! Belgelerin aslını sağlamanın yanı sıra fotokopilerini de hazırlamalısınız, onu da yapmayı unutmayın!
4. Vize Başvurunuzu Gönderin
Randevunuza erken varın ve tüm belgelerinizi teslim edin. Bir fotoğrafınızı ve parmak izlerinizin taranmasını sağlayın (bu, randevunuz sırasında yapılacaktır). Vize görevlisi tarafından görüldüğünüzde, başvurunuzu kontrol edecekler ve herhangi bir şeyi doğrulamaları gerekiyorsa size sorular sorulabilir. Tipik sorular şunları içerir:
– Neden Slovenya’ya gidiyorsun?
– Orada biriyle buluşacak mısın?
– İşten izin aldın mı?
– Evli misin?

5. Vize Ücretlerinizi Ödeyin
Slovenya vize ücreti 80 Euro civarındadır. Başvurunuzun işleme alınması, verilen fişte belirtilen son ödeme tarihine kadar ödemenin alınmasına bağlıdır. Ödemenin alınmaması durumunda başvuru işleme alınmayacaktır.

6. Vizenizi Alın
Elçilik bir karar verildiğinde sizi bilgilendirecek ve pasaportunuzu teslim alabileceksiniz. Karar aşağıdakilerden biri olacaktır:
– Onaylandı. Vizenizi pasaportunuzun içinde bulacaksınız
– Reddedildi. Bunun birçok nedeni olabilir. Karara itiraz etme hakkınız var.
Reddetme nedenleri şunları içerir:
• Konaklama kanıtı yok. Slovenya’dayken nerede kaldığınıza dair ayrıntıları sağlamalısınız
• Yeterli seyahat sigortası. Seyahat sigortası en az 30.000 Euro’yu kapsamalıdır
• Fotoğraflar tüm özellikleri karşılamadı. Fotoğraflarınız belirli gereksinimleri karşılamalıdır.
• Seyahatin amacı net değil. Slovenya’yı neden ziyaret ettiğinize dair bir seyahat programı gibi bir kanıt sunmalısınız.

Slovenya Vize Maliyeti


Schengen vizesine başvururken her kişinin vize ücreti ödemesi gerekmektedir. Bu ücret, vize sonucuna bakılmaksızın iade edilmez. Türkiye’de vize ücreti 12 yaşından büyükler için 80 Euro, 6-12 yaş arası çocuklar için 40 Euro , altı yaş altı çocuklar için ücretsizdir. Çoğu durumda, aşağıdaki kategorilerden birine aitseniz, ilgili kanıtları sunarak vize ücretlerinden muaf olursunuz:
– Schengen bölgesinde yasal olarak yaşayanların yakın akrabaları
– Resmi toplantılara katılan, resmi delegasyonların daimi üyeleri dahil olmak üzere resmi heyet üyeleri;
– Resmi eğitim programı çerçevesinde araştırma ve eğitim amacıyla onlarla birlikte seyahat eden öğrenciler

Slovenya Vizesi İçin Ne Zaman Başvurulur?


Planlanan seyahatinizden en erken 6 ay önce ve genellikle en geç 15 gün önce bir başvuruda bulunabilirsiniz. Seyahate 15 günden daha az bir süre kala başvurursanız, başvurunuz zamanında işleme alınmayabilir. Yoğun sezonlarda hemen başvuruda bulunabileceğiniz bir randevu ayarlayamayabileceğimiz için seyahatinizi çok önceden planlamanızı ve vize başvurusunda bulunmanızı öneririz.
Genel bir kural olarak, vize başvuruları 15 takvim günü içinde karara bağlanır. Münferit durumlarda bu süre, başvurunun veya ek belgelerin daha ayrıntılı incelenmesinin gerekli olması halinde 30 güne ve istisnai olarak 60 güne kadar uzatılabilir.
Ayrıca, vize başvurusunda bulunduğunuz Schengen ülkesinin ve gideceğiniz ülkenin ulusal bayramlarını da dikkate alarak vize başvurusunda bulunmanız tavsiye edilir. Çok girişli vize sahipleri (en az altı aylık bir süre için geçerlidir), bu vizenin sona ermesinden önce yeni bir vize için başvuruda bulunabilirler.
Herhangi bir belgenin eksik olması ancak vize başvurusunun kabul edilebilir olması durumunda, başvuru sahiplerine eksik belgeler ve son teslim tarihi ile ilgili bir bildirim gönderilecektir.

Türkiye’de Ki Slovenya Vizesi Başvuru Merkezleri
Türkiye’deki Slovenya vizesi başvuru merkezleri şunlardır:
– İstanbul: Slovenya İstanbul Başkonsolosluğu, Burhaniye, Hacı Reşitpaşa Sokağı No:4 34676, Üsküdar/ İstanbul

– Ankara: Slovenya Ankara Büyükelçiliği, Büyükesat, 06700 Çankaya/ Ankara

– İzmir: Slovenya İzmir Fahri Konsolosluğu, Konak 857. Sok. İzmirlioğlu İş Merkezi No:6 D:212, 35250 Konak/ İzmir
Slovenya vizesi başvuruları, Türkiye’deki VFS Global şirketi tarafından yönetiliyor. Başvuru sahipleri, VFS Global’in İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerindeki vize başvuru merkezlerine şahsen başvurabilirler.
Başvuru merkezleri, başvuru sahiplerine danışmanlık hizmetleri, başvuru formlarının doldurulması, belgelerin hazırlanması ve vize başvuru ücretinin ödenmesi konularında yardımcı olabilirler. Başvuru merkezleri, başvuru sahiplerine ayrıca biyometrik verilerin (parmak izi ve fotoğraf) alınması için randevu ayarlayabilirler.
Slovenya vizesi başvuru merkezleri, hafta içi belirli gün ve saatlerde açık olabilirler. Başvuru merkezlerinin çalışma saatleri ve günleri hakkında bilgi edinmek için, başvuru yapmadan önce VFS Global’in web sitesini ziyaret etmeniz önerilir.